Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвНе съм изненадан от резултата, не съм имал

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвНе съм изненадан от резултата, не съм имал
Коментари Харесай

Министър Стоилов: Не съм имал илюзии, че ВСС ще приеме предложението ми за отстраняване на Гешев

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Не съм сюрпризиран от резултата, не съм имал илюзии, че Висшият правосъден съвет ще завърши с приемане на моето предложение. Странното е, че откакто 7 часа беше обсъждана тази тематика, която аз сложих пред Висшия правосъден съвет, най-после се одобри решение, че предлагането се оставя без разглеждане. Така служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов разяснява решението на Висш съдебен съвет да не одобри предлагането му за отстраняването на Иван Гешев. Членовете на Висш съдебен съвет гласоподаваха с 12:8 гласа да не стартира процедура по отстраняването на основния прокурор.

Те отхвърлиха да влязат в диалога по същината, гласуването го сподели. Те споделиха тези претекстове, от самото начало се редуваха, имаше подробни изявления, тъй че за мен това разискване в публичен и ненапълно в професионален проект, извърши своето предопределение. Защото най-малко хората, които се интересуваха, схванаха защо става дума, чуха претекстове и причини, и видяха резултата, добави проф. Стоилов.

В България няма недосегаемо лице, някой бърка независимостта на правосъдната система с недостижимост. С някои членове на Висш съдебен съвет имаме разминавания по обстоятелства, изказвания и квалификации, концептуално разграничение, защото някои одобряват разделянето на управляващите, като една власт да се занимава с друга, сподели още проф. Янаки Стоилов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР